Colourings

Colourings

nedelja, 10. februar 2013

Karneval prvič in zagotovo ne zadnjič


Saj ne znam povedat, zakaj sem imela vse do včeraj take predsodke pred pustnimi maskami, karnevali in kar je podobnih zadev.

Še sreča, da sem toliko radovedna, da sem šla letos vendarle pogledat na zemljevid, kje sploh so ti Markovci, kjer se dogaja znameniti Fašenk. Ne vem, zakaj sem si predstavljala, da je to na koncu Slovenije. Nevednost, pač. In ko sem ugotovila, da so ti kraji prav blizu Ptuja, ni bilo nobenega izgovora več. Pa gremo pogledat!

Tam pa presenečenje. Ena taka hudo nalezljivo prijazna in vesela energija se je širila skozi vasi, ljudje gostoljubni in zgovorni, mize pred hišami polne lokalnih dobrot, vzameš, kar hočeš, kjer hočeš in kolikor hočeš, pa bognedaj, da bi odklonil ... plačaš pa s hvala lepa, nasmehom in prijazno besedo ... pa kaj to smo še v Sloveniji ali kako?

V glavnem: bom še šla. Pa ne zaradi tiste tone in pol fotografskih motivov, ki jih je kar naporno naložit in pritovorit domov. Pravzaprav iz nekega drugačnega, čisto banalnega razloga: ker imam že zdaj garancijo, da bom preživela še en posrečen dan.

 
Zabovci, Markovci, februar 2013





























4 komentarji:

  1. Všeč mi je tvoje razmišljanje....ker pust je pač fajn, samo nekje se ta razmišljanja opuščajo in postaja vse skupaj bolj tako tako. Vidim ( iz tvojih fotografij ) pa, da zadeva ponekod živi še kako zelo močno! In to je prav! In tvoje fotografije so super truper :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem ti že povedala, da mi je žal, da nisem šla zraven? Že nekajkrat, a ne. Ampak tudi moje sobotne fotke niso bile slabe ;-) Pravzaprav so bile tako dobre, da jih še danes ne smejo objaviti ;-)))
    Meni sta 9. in 10. fotka najbolj všeč. Prva seveda tudi, a oni dve sta bolj posebni/osebni.

    Vanja
    http://zaspancki.si/

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala, punci za komentarja. Mogoče se pa kdaj najdemo na "kraju zločina".

    Vanja, dobro shrani one fotke, morda ti pa kdaj pridejo prav:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanimive! Ker je ravno ta čas, če bi te zanimalo: http://www.fd-radovljica.si/aktualno/razpisi/362-maske/pravila_natecaja.pdf
    Lp!

    OdgovoriIzbriši