Colourings

Colourings

četrtek, 1. november 2012

Live it

 
Isla Mujeres. Karibski otok v mehiški zvezni državi Quintana Roo. Manj turistično oblegan kot Conzumel, pa vendarle ne tako zaspan kot Holbox. Vsekakor pa odlična izbira za pobeg od vsakdanjika. Hmm, ko takole razmišljam za nazaj, ugotavljam, da bi lahko tudi  tule ostala za nedoločen čas.
 
Zaradi vseh odtenkov barv, ki ti jih nariše vsak nov dan, zaradi nasprotij, ki ti brišejo rutino, zaradi papaye, ki se ti skoraj zastonj ponuja na vsakem koraku, zaradi želvje farme, kjer se trudijo ohraniti te ljubke stvore pred številnimi plenilci (Latinosi tretirajo želvja jajca in meso kot specialiteto), zaradi morskih psov kitovcev, ki jih tu častijo na vsakem koraku in s katerimi lahko greš tudi plavat; ti mogočni, deset metrski dolgini se v morju okrog Yucatana zadržujejo med majem in septembrom, in sicer se pridejo hraniti s planktonom; pa seveda zaradi visokih temperatur preko celega leta ter tistega počasnega, "lazy" stila življenja, ki ga je tule, na naši zemeljski širini in dolžini, nemogoče živeti. 
 
 
"Live it" je pisalo na eni izmed stavb na tem vsega 8 km dolgem in do 800 m širokem otoku. Ja, prav zares, sploh v tehle turobnih dnevih ... LIVE IT!
 
 
Mehika, julij 2010
 
 
 
























      

2 komentarja:

  1. joj, bi šla kar tja...-če se ti odločiš da greš, pa če boš potrebovala koga za vlečeno testo za štrudel vlečit, se prosim najprej spomni NAME!

    d.

    OdgovoriIzbriši