Colourings

Colourings

četrtek, 10. januar 2013

Sejem ničevosti


Pasja razstava. Saj ni kaj veliko pisati in razglabljati. Je pa zato veliko videti in se čuditi. Zlasti tisti neizmerni  vnemi za kar najboljši videz svojih ljubljenčkov, ki jo je mogoče zaslediti v zakulisju.  Lepotno tekmovanje, pač.

Sama pustim svojega ljubljenčka – pardon, ljubljenčko, vedno doma. Rajši vzamem zraven fotoaparat. In pritiskam. In uživam. In se čudim. Tokrat sem potrebovala celih pet minut, da sem ugotovila, zakaj držijo ene »mame« gobčke svojih ljubljenčkov trdno skupaj. No, če komu ni potegnilo: da si ne bi polizali dlake, pravzaprav uničili frizure, kakopak! Ker vzorno urejena, počesana, natupirana in polakirana čaka, da se v vsej svoji nečimrnosti pokaže v areni. In tu ni milosti, ljubljenčki gor ali dol!

Pa »viklerji« v dlaki, kovčki z opremo, ki se je ne bi sramovala nobena frizerka, posebne stekleničke za vodo z ozkim grlom, da o stajicah, vozičkih in kar je še tega, sploh ne govorim!  

Komaj čakam, da pridejo spet! V Celje, mislim. Ker se jih nikoli ne naveličam opazovati: kužkov, ker jih obožujem, ter njihovih lastnikov, ker jih občudujem … ker se jim da!
 

Sicer pa: vsak po svoje, pravijo modri.



Celje, december 2012


































1 komentar:

  1. Zabavna zgodba. Tudi jaz nisem za takšne štose, kuža naj bo kuža.. tudi brez posebne frizure je itak najlepši:-)

    OdgovoriIzbriši